Thursday, July 08, 2010

eBook Rahsia Pemilihan & Rahsia Pengiraan Nama


Buku bertajuk Rahsia Pemilihan & Rahsia Pengiraan Nama ini adalah fokus kepada rakan-rakan yang ingin mengetahui formula bagaimana ingin menamakan anak-anak mereka. Buku ini juga mendedahkan rahsia PENGIRAAN NAMA yang dapat diaplikasikan sebelum sesuatu nama dipilih untuk anak-anak kita.

Penerangan buku ini adalah ringkas dan dapat memberi kefahaman yang jelas kepada pembaca. Disamping itu, buku ini mempunyai beratus-ratus nama-nama pilihan yang boleh digunakan sebagai alternatif bagi memilih nama anak-anak.

MASALAH-MASALAH YANG BOLEH DIATAS:
1) Dapat memberi sifat yang baik kepada anak, JATUH dan BANGUN ANAK;
2) Dapat memahami RAHSIA PENGIRAAN yang JARANG DIKETAHUI UMUM;
3) Memberi kefahaman dari sudut pendekatan SYARIAT kepada BADAN iaitu unsur-unsur
wajib pada kita;
4) Memberikan kelebihan bagi mengawal ANAK;
5) Dan berbagai-bagai lagi....


SILA BUAT TEMPAHAN AWAL untuk EDISI TERKINI... Kos bagi eBook ini CUMA RM20 SAHAJA!!!

ADAB MEMBACA AL-FATIHAH

Assalamualaikum dan salam kepada semua UMAT MUHAMMAD...

Pada kali ini, kita akan berkongsi bicara mengenai ADAB MEMBACA AL-FATIHAH.

Apabila selesai membaca Bismillaahirrahmaanirrahiim, maka hendaklah kita membaca Al-Fatihah dengan perlahan-lahan, khusyuk dan tertib, jangan sesekali dicepatkan. Perhatikan kebaikan bacaan dengan berhenti di tiap-tiap pangkal ayat. Jangan disambung-sambung kerana ini akan merosakkan makna tertib yang dikehendaki dari MUNAJAT.

Hendaklah Al-Fatihah dijaharkan(dibaca dengan suara nyaring) tetapi sederhana, kerana yang demikian itu akan menghilangkan lalai. Penjaharan itu adalah kepada rakaat pertama dan rakaat kedua manakala mensirkan bacaan pada rakaat seterusnya (jika lebih 2 rakaat).

Adalah Rasulullah SAW menghentikan bacaannya di tiap-tiap ayat. Beliau berhenti di "Rabbil 'alamien". Sesudah berhenti barulah beliau membaca "Ar Rahmaa nirrahiiem" dengan memanjangkannya serta beliau memperlambatkan bacaannya. Sesudah berhenti, barulah beliau membaca "Maliki yau mid diien" dengan tidak memanjangkan "maliki" atau dengan memanjangkannya. Sesudah berhenti, barulah beliau membaca "Iyyaka na'budu wa iyyaka nasta'ien". Sesudah beliau berhenti barulah beliau membaca "Ihdinash shirathal mustaqiem". Sesudah berhenti barulah beliau membaca "Shirathal ladziena an'amta 'alaihim" dan sesudah itu barulah beliau membaca "ghairuil maghdubi 'alaihim waladhaalien".

Setelah selesai membaca Al-Fatihah, maka hendaklah kita berdiam kadar senafas, sesudah itu berta'mienlah iaitu membaca "Amin" dengan suara yang rendah dan memanjangkannya walaupun Al-Fatihan dijaharkan.


Yang Ditulis,
K.ZOS

Tuesday, July 06, 2010

Ayah Sayang Asyraaf / Daddy Love You...

Selawat dan salam ke atas Junjungan Nabi Muhammad S.A.W kerana dengan nikmat kasih-sayang Baginda, maka terlimpahlah Cahaya Kegembiraan kepada semua Umat Muhammad di dunia ini. Saya bersyukur dikurniakan Cahaya Mata yang sihat dan comel...ALHAMDULILLAH SYUKUR...


Picture of my SON / Anakku sayang

Daddy Love You... Turun naik nafas maka jangan engkau lupa amanah dan janjimu pada ALLAH... ALHAMDULILLAH... KINIKU PUNYAI ZURIAT...Umat MUHAMMAD.

Labels