Saturday, November 20, 2010

LAM JALALAH Siri 4

Assalamualaikum dan Selawat serta Salam ke atas Nabi Muhammad S.A.W...

LAM JALALAH ini boleh digunakan bagi tujuan menghadap MUSUH... Musuh dalam konteks yang memerangi ISLAM... yang mana kita BERJUANG atas landasan MUKMIN dan ISLAM... Pemakaiannya hanya menggunakan MATA dan NIAT, disertai dengan SABAR. Tanda SABAR itu DIAM, DIAM itu tidak bercakap apa-apa, maka DIAM itu LIDAHnya diTONGKAT ke atas LELANGIT...itulah LAM JALALAH..

Ada 4 senjata MAUT LAM JALALAH...Cuma boleh digunakan jika dalam keadaan terdesak. Itulah menjadi pakaian MUKMIN. Adapun duduknya ia di dalam SYARIAT, TARIKAT, HAKIKAT dan MAKRIFAT.

Perang MUKMIN itu tidak perlukan SENJATA kerana HAKIKAT senjata itu sendiri adalah BUATAN MANUSIA. Adapun hanya diguna bagi melengkapkan SYARIAT sebagai MANUSIA.

Sunday, November 14, 2010

LAM JALALAH Siri 3


Dengan Nama ALLAH, AKU berserah kepada ALLAH. Tiada TUHAN melainkan ALLAH... Selawat dan sejahtera ke atas Junjungan Nabi Muhammad S.A.W...yang kerana Bagindalah terhurai segala simpulan ikatan.

LAM JALALAH itu duduk di MATA. MATA itu pula duduk di HATI, dizahirkan dengan MATA SYARIAT. Pandangan itu cuma syarat dengan ditongkatkan lidah tanda BERZIKIR/INGAT kepada ALLAH.. INGAT kepada apa??? INGAT bahawa TUHAN itu ESA yang berNAMA ALLAH... Tidak mensyirikkan-NYA serta mengESAkan-NYA bagi setiap PERBUATAN daripada DZAt, SIFAT, ASMA dan AFA'AL. NIAT itu sungguh halus dan murni. KEHENDAK niat itu sendiri bukan perbuatan HAMBA kerana HAMBA itu tidak mempunyai apa-apa.

Pejamkan mata dan tenangkan hati, kosongkan fikiran... Berfikirlah mengenai KEBESARAN ALLAH, KEKUASAAN ALLAH dan KEESAAN ALLAH...yang mana kita hanya HAMBA...ALHAMDULILLAH...

Labels